"Παράδειγμα προς μίμηση οι μαθητές της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων.


tn_dendrofyteysh(1) Ομόρφυνε την Τετάρτη 13 Απριλίου η πλατεία της τοπικής κοινότητας Γόμφων του Δήμου Πύλης. Τόσο από τα λουλούδια που φυτεύτηκαν στα παρτέρια της, όσο και από αυτούς που τα φύτεψαν. Εθελοντές εργαζόμενοι ήταν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γόμφων με τους δασκάλους τους.
Φωτογραφικό υλικό εδώ...
Οι μικροί μαθητές φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν τα σκαπανάκια τους και ξεκίνησαν δουλειά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.
Χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάθε ομάδα και ένα παρτέρι. Έβαλαν τα σχέδια, επέλεξαν τα λουλούδια, τα φύτεψαν εύκολα και γρήγορα καθώς το χώμα ήταν ήδη έτοιμο με τη φροντίδα των συνεργείων του Δήμου. 
Υιοθέτησαν το παρτέρι τους, το βάφτισαν και υποσχέθηκαν να το φροντίζουν και να το προσέχουν από κάθε είδους ενέργεια καταστροφής. Στο τέλος αφού πήραν το χυμό τους αποχώρησαν ενθουσιασμένα για το σχολείο.
Το δίωρο της φύτεψης ήταν για τα παιδιά ένα διαφορετικό μάθημα. Έμαθαν να φυτεύουν κυρίως όμως έμαθαν να προσφέρουν, να συνεργάζονται και ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την ομορφιά του τόπου μας.
Κοντά στα παιδιά βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Κουφογάζος ο οποίος επικρότησε την εκδήλωση - εργασία. Μίλησε στα παιδιά για την ομορφιά του τόπου μας και για την ανάγκη συμμετοχής όλων στα κοινά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Μαγκούτης, Κων/νος Μπουζιώκας και Σταύρος Ζιάκας.