Εθελοντισμός στο Δήμο Πύλης

Μετά από πρωτοβουλία των νέων του Δήμου Πύλης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου συνάντηση τοπικών φορέων και δημοτών με θέμα «δημιουργία δικτύου εθελοντικών ομάδων στο δήμο Πύλης».

Ομιλητές ήταν η κ. Πόπη Καλαϊτζή, Ιατρός, υπεύθυνη εθελοντισμού και επικοινωνίας της Μ.Κ.Ο. Όασις,  μέλος της εκτελεστικής επιτροπής  του εθνικού συμβουλίου νεολαίας, όπου ανέπτυξε το θέμα:
«Εθελοντισμός: Απάντηση στην κρίση που βιώνει η πατρίδας μας».
Η κ. Καλαϊτζή μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «ο εθελοντισμός είναι μια εξαιρετική ευκαιρία που δίνεται στον καθένα μας να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην κοινωνία. Να δείξουμε με το παράδειγμα μας ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή όπως ένα  χαμόγελο στον ασθενή, ένα λουλούδι στο γκρίζο της πόλης, ένα πιάτο φαγητό στον πεινασμένο, περισσότερη αισθητική στη γειτονιά μας, υποστήριξη στον κοινωνικά αποκλεισμένο, δεν απαιτούν  πάντα χρήματα. Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, πρέπει να βγούμε από το εγώ και να έρθουμε στο εμείς, όπως λένε οι άνθρωποι της ΟΑΣΙΣ.Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία. Αυτά που παίρνεις είναι περισσότερα από αυτά που δίνεις. Γενικότερα όμως η διάθεση για προσφορά είναι κάτι που καλλιεργείται.
Ο κ. Κων/νος Σκριάπας, Οικονομολόγος,πρόεδρος δικτύου Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας, πρόεδρος δικτύου συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας και αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ανέπτυξε το θέμα: «Η δικτύωση, ο ρόλος και η συμβουλή των Μ.Κ.Ο. στη βιώσιμη ανάπτυξη-Το δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ ως πρότυπο καλής πρακτικής».
Ο κ. Νικόλαος Χασάναγας, Δασάρχης Περτουλίου-Γραμματέας συλλόγου φίλων δάσους Περτουλίου, ανέπτυξε το θέμα: «Εθελοντισμός και ανάπτυξη ορεινών περιοχών».
Η κ.Χριστίνα Πετρενίτη- Σύρμου, μέλος ομάδας εθελοντισμού πολιτών Φήκης, παρουσίασε την ομάδα εθελοντισμού πολιτών Φήκης «Γεώργιος Σακελαρίου» όπου αυτή την στιγμή αριθμεί 110 μέλη με ένα εύρος ηλικιών από 14 έως 75 ετών.
Η κ.Μαρία Τζάνη, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Πύλης,γραμματέας του συλλόγου γυναικών Αγ.Βησσαρίωνα «το Δούσικο» και εθελόντρια του Ε.Ε.Σ. μίλησε για την εμπειρία της ως γυναίκα και μητέρα εθελόντρια.
 Εν συνεχεία έγινε η παρουσίαση της ιστοσελίδας του εθελοντισμού του Δήμου Πύλης.
Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης Κ.Κουφογάζος, όπου προλόγισε την συνάντηση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Παναγιώτου, οι αντιδήμαρχοι Ι.Κουτσονάσιος, Α.Πλαβός, Ι.Σουφλιάς, Ν.Τόλιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ.Μαγκούτης, Π.Λέφας, Φ.Θέος, Β.Μπουροκώστα, Κ.Δούλαλας, Κ.Μπουζιώκας, η δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων Π.Βράντζα, ο πρόεδρος νέων Δ.Ε.Αιθήκων ο οποίος ήταν ο  συντονιστής της συνάντησης, πρόεδροι και μέλη Τ.Σ.,πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και πλήθος κόσμου.
Δημοσιεύτηκε: Κυριακή 21 Αυγούστου 2011, 18:58 από E-enimerosi