Ενημέρωση Συνάντησης Ομάδα Εθελοντών Δήμου Πύλης


Μετά από πρωτοβουλία  της ομάδας Εθελοντών  του  Δήμου Πύλης πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Κυριακή 03.03.2013 στο Δημαρχείο Φήκης  μεταξύ της ομάδας και των πολιτιστικών και μορφωτικών συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πύλης.
 «H δημιουργία της ομάδας εθελοντών έγινε στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης και υποστήριξης του συλλογικού πνεύματος και της συμμετοχής στις δραστηριότητες και στις πρωτοβουλίες της κοινωνίας που ζούμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Συντονιστή της ομάδας κου Φράγκου Απόστολου, ο οποίος παρουσίασε και την ιστοσελίδα της ομάδας (http://ethelontismos-dimospilis.blogspot.gr/).
Έπειτα, η εθελόντρια Μαρία Τζάνη έκανε αναφορά στις δραστηριότητες στον τομέα υγείας οι οποίες ξεκίνησαν με προτροπή του πρώην αντιδημάρχου κ. Κουτσονάσιου και είναι οι εξής : ομιλίες σε θέματα υγείας  και Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης και Σακχάρου στα  ΚΑΠΗ  Μουριάς , Αγίου Βησσαρίωνα, Φιλύρας, Δροσερό και Γόμφων. Επίσης επεσήμανε και την παρουσία της Εθελοντικής ομάδας τόσο στο Καραγκούνικο Αντάμωμα όσο και στην εκπομπή «Κυριακή στο χωριό».
Στη συνέχεια, η εθελόντρια Ελένη Ζέρβα μίλησε πάνω στην ενημέρωση που πραγματοποιεί η ομάδα στα σχολεία όπως στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Πύλης καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων με θέματα τον εθελοντισμό και το περιβάλλον αντίστοιχα. Αναφέρθηκε επίσης και η συνεργασία μεταξύ των εθελοντών και του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φήκης στον καθαρισμό του πρώην Γυμνασίου Φήκης.
Τέλος η εθελόντρια Ελπίδα Πλαβού, ανέπτυξε τις μελλοντικές δράσεις της ομάδας και ζήτησε τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των συλλόγων για την επίτευξή τους.
Ο κ. Μαγκούτης, αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα εθελοντισμού, αναφέρθηκε στον ορισμό του εθελοντή και την ανιδιοτέλεια που συνεπάγεται αυτό. Επεσήμανε επίσης να γίνει τόπος συνάντησης η ιστοσελίδα της ομάδος με σκοπό την καλύτερη συνεργασία μεταξύ της ομάδας και των μορφωτικών συλλόγων.
Ο κ. Κουτσονάσιος που παραβρέθηκε στη συνάντηση ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη μέχρι τώρα δράση τους και τη συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν προτάσεις  για την εξυγίανση του περιβάλλοντος (κ. Φαράκη Σία) π.χ. ανακύκλωση( κ.Νικάκη Γεωργία), για την προώθηση των τοπικών προϊόντων (κ. Κοτσιώρη-Καλέτση Ιφιγένεια) καθώς και για τις πολιτισμικές δραστηριότητες που λαμβάνουν ήδη μέρος στο Δήμο Πύλης (Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα, Σύλλογος Γυναικών Παλαιομονάστηρου).
Ορίστηκε νέα ημερομηνία συνάντησης η 22 Μαρτίου 2013 με σκοπό τη διοργάνωση των προτεινόμενων δράσεων.
Ευχαριστούμε που παρευρέθησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Μαγκούτης, κ. Καλατζής, κ. Δούλαλας, οι πρ. αντιδήμαρχοι κ. Κουτσονάσιος και κ. Πλαβός, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γιαννωτάκη,  το μέλος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκου, το μέλος της Τ.Κ. Φήκης κ.Ντόγκας, η κ. Φαράκη, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών και μορφωτικών συλλόγων Γυναικών Παλαιομοναστήρου, Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα, Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φήκης, Μορφωτικού Συλλόγου Μυροφύλλου, Βαθυρέματος, Βαλομανδρίου καθώς και το Σύνδεσμο Μεσοχωριτών Τρικάλων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχ. Νηπ. Φήκης και πλήθος κόσμου.

Με εκτίμηση,
Ομάδα Εθελοντών Δήμου Πύλης.