"Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στο Δήμο Πύλης"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στο Δήμο Πύλης κατά το τριήμερο των επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Μέσα από τις εισηγήσεις γνωρίσαμε τις θρησκευτικές τελετουργίες των Καραγκούνηδων, τους έμφυλους ρόλους τους μέσα από την τελετουργία του γάμου, τα μοιρολόγια τους, την ενδυμασία τους, τα τραγούδια τους, τα παραμύθια τους, τα γαμήλια δρώμενα, τους οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς τους με τους κατοίκους των ριζών του Κόζιακα, τη συνύπαρξη τους

με τους βλάχους στα χειμαδιά κ.α.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ο «Μεγάλος Χορός» που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Παλαιομονάστηρου στις 9 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 700 και πλέον χορευτών από όλη την χώρα, σε σύνολο 6000 ατόμων.
Το μεγάλο χορό των Καραγκούνηδων τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Κουφογάζος, οι Βουλευτές Κων/νος Σκρέκας, Μιχάλης Ταμήλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος, Γιάννης Σουφλιάς, Ηλίας Λαμπρογεώργος, Βάιος Πάλλας, Νίκος Τόλιας, Αθανάσιος Πλαβός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσίγκας, Ντίνος Μπάρδας, Ελένη Αργυροπούλου, Χρήστος Γακόπουλος, ο π. Δήμαρχος Γόμφων Νίκος Παλλατζάς, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος Απόστολος Φιρφιρής και μέλη της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων Θεσσαλίας, εκπρόσωποι της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών, η Πολιτευτής Χρύσα Ντιντή, πρόεδροι Τ.Κ., πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων κ.α.
Ο Δήμος Πύλης ευχαριστεί τους χορηγούς: Περιφέρεια Θεσσαλίας & Π.Ε. Τρικάλων, COSMOTE, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Εμπορικός Σύλλογος Πύλης, Εμπορικός Σύλλογος Γόμφων, Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, Κελάρι ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ & Ταβέρνα ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ Πύλη καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας: ΕΡΑ- Δίκτυο Ρ/Σ Θεσσαλίας.

 Επίσης ευχαριστούμε την εκλεχτή ορχήστρα του ανταμώματος, τους εθελοντές που για άλλη μια φορά βοήθησαν στις εκδηλώσεις ,τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δ.Ε. Γόμφων και Πύλης καθώς και όλους τους συλλόγους που βοήθησαν για την επιτυχία όλων των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε τους μάγειρες που εθελοντικά προετοίμασαν παραδοσιακό φαγητό για όλο τον κόσμο.Δείτε περισσότερες φώτο....