Μουσικό Λύκειο Τρικάλων - Ενημέρωση για το Περιβάλλον

Επίσκεψη των εθελοντών του Δήμου Πύλης στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων Με αφορμή το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με τίτλο «Εθελοντικές δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος» και υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Χιώτη Αλεξάνδρα, Στουκογιώργου Αναστασία και Κολοβελώνη Γεωργία... .. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31-1-2012 συνάντηση με τους εθελοντές Πύλης. Από την ομάδα των εθελοντών συμμετείχαν οι Ζέρβα Ελένη, Φράγκος Αποστόλης, Χονδρού Δήμητρα και Πλαβού Ελπίδα.
Αρχικά έγινε η υποδοχή των εθελοντών από τον διευθυντή του σχολείου μας, κ. Παπακώστα που τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού.  Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Ελένη Ζέρβα για το περιβάλλον, την οικολογική κρίση και για τους τρόπους επίλυσής της. Η συμβολή όλων των μαθητών στη συζήτηση ήταν ουσιαστική και απέδειξε τις οικολογικές τους ευαισθησίες. Στη συνέχεια η Δήμητρα Χονδρού μας ενημέρωσε για τις εθελοντικές δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Πύλης από την ομάδα των εθελοντών, όπως είναι η δενδροφύτευση από μαθητές στην τοπική κοινότητα Γόμφων, η δενδροφύτευση και ο καθαρισμός της λίμνης Αγίου Βησσαρίωνα καθώς και η σήμανση και ο καθαρισμός μονοπατιού. Κατόπιν η Ελπίδα Πλαβού μας επεσήμανε την αξία του εθελοντισμού. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Αποστόλη Φράγκο, ο οποίος μας παρουσίασε  την ιστοσελίδα της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης (ethelontismos-dimospilis.blogsot.com) και μας έδειξε τον τρόπο ηλεκτρονικής αποστολής αίτησης για να γίνουμε και εμείς εθελοντές. Με την ενημέρωσή τους και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχετικά με το περιβάλλον, οι εθελοντές Πύλης μας ώθησαν να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο στο θέμα του περιβάλλοντος και μας παρουσίασαν τρόπους εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του. Μας έδειξαν πόσο σημαντική είναι η φύση για τον άνθρωπο και στο τέλος αυτής της συνάντησης πολλά παιδιά συμπλήρωσαν την αίτηση για να γίνουν εθελοντές. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υπέροχη παρουσίαση και θα χαιρόμασταν πολύ να μας επισκεφτούν ξανά για να μας παρουσιάσουν τις νέες δράσεις της ομάδας τους, στις οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και πολλοί από τους συμμαθητές μας που έγιναν εθελοντές. Οι μαθητές του Α1
Παναγιώτης Αργυρίου, Παναγιώτης Γούλας, Αναστασία Καραγεώργου, Ειρήνη Γκουγκουστάμου, Στέφανος Μανούρας, Δημήτρης Καραβίδας, Φωτεινή Γώγου.